Om oss

Mitt navn er Sascha, og jeg er gründeren bak Vaid Plantefargeri. Det er jeg som holder på med garnfarging, og som arrangerer kurs. Mannen min er den som har grønne fingre, og steller bedene i markedshagen. 

Vaid Plantefargeri er en liten bedrift, som driver med plantefarging av garn etter gamle kulturhistoriske tradisjoner. I tillegg holder vi også spinnekurs og fargekurs, og i vår starter vi også opp med hagekurs.

Vi er bybønder som dyrker egne planter til plantefarging, og vi er 95% selvforsynt med fargeplanter. Dessverre har vi ikke egne sauer, men det er et av våre langsiktige mål. Ullen som brukes på spinnekurs får vi fra lokale sauebønder på Sotra, og garnbasene til plantefarget garn får vi ubehandlet fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Nylig startet vi også opp som småskala lokalmatprodusenter som selger overskuddsmaten vår fra markedshagen i nettbutikk, og hos Reko-ringene i Bergen. Vi elsker også å sanke mat i naturen, og spesialiserer oss på sopp og bær i skogene rundt Bergen.

Vårt mål er å lage ekte og gode, kortreiste produkter, basert på mest mulig lokale ressurser fra egen markedshage, og lokale nærmiljø.

Kvaliteten på råvarene er meget høy, og vi er stolte av våre produkter som er lokalprodusert, kortreist, og bærekraftig.