Om oss

Mitt navn er Sascha Camila Gade, og jeg er gründeren bak Vaid Plantefargeri, som er på Sotra utenfor Bergen. Jeg er utdannet arkeolog, og en entusiast og pådriver for forvaltning av  tradisjonshåndverk og håndboren kunnskap. Hjertet mitt brenner for formidling og forvaltning av kulturhistorisk håndverk.

Mannen min og jeg driver Vaid Plantefargeri. Vi er bybønder og selvforsynt med urter og grønt, og plantefarger. Garnet er farget med planter fra fargehagen, og ville vekster fra lyngheiene i Øygarden i nærheten av Bergen på Vestlandet. I produksjonen av plantefarger, brukes det kun naturressurser som er bærekraftig og overflødig.

Vårt strikkedesign er inspirert av norsk tradisjonsstrikk med gamle historiske røtter innen norsk strikkekultur, slik som for eksempel Setesdal- og Fana kofte. Størrelser og snitt er laget for å passe til alle kjønn, med en nøytral bunnfarge, og en plantefarge som mønsterfarge.

Ullen er fra lokale sauebønder på Vestlandet og garnet er spunnet hos Hillesvåg Ullvarefabrikk, som er en av Norges eldste ullvarefabrikker, grunnlagt i 1898. De eksklusive ullproduktene er laget av norsk ull, og håndlaget med kjærlighet for å glede ullentusiaster verden over.