Our webshop reopens on 1st September 2022!

Retningslinjer for personvern

Vaid Plantefargeri (Vid Vestrfell Garn) sine retningslinjer for personvern

Informasjon vi samler inn

For at vi skal ferdigstille bestillingen din, må vi ha tilgang til navnet ditt, e-post, postadresse, betalingsinformasjon og detaljer om produktet du bestiller. Du velger selv om du vil gi meg tilleggsinformasjon, slik som for eksempel angående en spesialbestilling på garn, hvis du kontakter meg direkte på e-post eller som en kommentar til bestillingen din.

Hvorfor vi samler inn informasjon og hvordan vi bruker informasjonen

Vi samler informasjon:

-for å kunne tilby våre tjenester, slik som informasjon for å fullføre bestillingen din, avgjøre uenigheter, eller for å gi kundestøtte.

- hvis det er nødvendig med en juridisk plikt eller rettskjennelse i forbindelse med et juridisk krav, slik som for eksempel informasjon om bestillingene dine, hvis skatteetaten krever det.

- om det er en nødvendighet for våre lovlige interesser, hvis ikke de lovlige interessene overstyres av rettighetene eller interessene dine, slik som for eksempel 1) å tilby og forbedre tjenestene våre. Vi bruker informasjonen din for å tilby tjenestene du har bedt oss om å utføre og i vår lovlige interesse for å forbedre tjenestene våre, og 2) i samsvar med det norske lovverk. Vi bruker informasjonen din for å innrette oss med våre plikter.

Om informasjonen din

Informasjon om våre kunder er viktig for vår bedrift. Vi deler kun informasjonen din av svært få grunner og under få følgende omstendigheter:

- Frakttjenester. Vi bruker pålitelige tredjeparts leverandører (Posten Norge og Bring) for å ha et funksjonelt tjeneste grunnlag. Vi deler kun den mest nødvendige informasjon din med tredjeparts leverandørene for å frakte bestillingen din.

- Ved bruk av vår nettside, tillater du (eller den besøkende) tredjeparter å prosessere IP-adressen din, for å bestemme posisjonen din med mål om å konvertere valuta. Du tillater også at valutaen lagres i cookies som blir automatisk fjernet når du lukker ned browseren din. Vi gjør dette for at valutaen skal være konsekvent når du bruker nettsiden vår, slik at prisene blir konvertert til rett valuta.

- I samsvar med det norske lovverk. Vi samler, bruker, beholder, og deler informasjonen din om vi mener det er gyldig og fornuftig grunnlag for å: a) svare på lovlige prosesser eller statlige forespørsler; b) forsterke mine avtaler, vilkår eller retningslinjer; c) forhindre, undersøke, eller adressere svindel eller annen ulovlig aktivitet, sikkerhet, eller tekniske problemer; eller d) beskytte rettigheter, eiendom og sikkerhet for våre kunder, eller andre.

Oppbevaring av data

Vi oppbevarer kun informasjonen din så lenge det er nødvendig for å utføre våre tjenester overfor deg, slik som beskrevet i våre retningslinjer for personvern. Vi kan bli pålagt å oppbevare informasjonen i samsvar med våre juridiske og regulatorirske plikter, for å løse uenighet, og for å forsterke våre avtaler. På generell basis, oppbevarer vi data i vår privatsikret butikk-konto (Kvitteringer for bestillinger) i 5 år.

Overførsler av personlig data utenfor EU

Vi må lagre og behandle informasjonen din gjennom tredjeparts verts-tjenester i USA og andre jurisdiksjoner. Som er resultat av dette, må vi overføre informasjonen din til jurisdiksjoner med forskjellig databeskyttelse og statlig overvåkings lovverk enn dine jurisdiksjoner. Hvis vi synes det er passende å overføre informasjon utenfor EU, er vi avhengig av Privacy Shield som juridisk representant for overførselen, fordi Google Cloud er Privacy Shield sertifisert.

Dine rettigheter

Hvis du er bosatt i spesifikke landsdeler, inkludert EU, har du flere rettigheter angående informasjonen din. Noen av rettighetene gjelder på generell basis, og andre rettigheter gjelder kun under skjerpende omstendigheter. Rettighetene dine er som følger:

- Tilgang. Du har rettighet på tilgang og kopi av informasjon vi har om
deg, ved å kontakte oss gjennom kontaktinformasjonen som er nederst på siden.

- Forandre, begrense, slette. Du har også rett til å forandre, begrense innsynet vårt, eller å slette informasjonen din. Under eksepsjonelt, spesielle omstendigheter vil jeg generelt slette informasjonen din på forespørsel.

- Protest. Du kan protestere mot vår behandling av deler av informasjonen din på grunnlag av våre juridiske interesser. I slike tilfeller, vil vi slette informasjonen din, med unntak av hvis vi har overbevisende og juridisk grunnlag for å fortsette å bruke informasjonen, eller hvis det trengs av juridiske grunner.

- Klage. Hvis du er bosatt i EU og ønsker å klage på vårt bruk av informasjonen din (uten forhåndsdømming av andre rettigheter du har), har du rett til å klage til din lokale data-beskyttelses autoritet.

Hvordan kontakte oss

Under beskyttelse av EU data-beskyttelses lovverk, jeg, Sascha Camilla Gade, er data-kontrollhavene over informasjonen din i butikken vår, Vaid Plantefargeri (vaid.no). Ved spørsmål, kan du kontakte meg på post@vaid.no. Alternativt kan du sende brev til:

Sascha Camilla Gade

Vid Vestrfell Garn (Vaid Plantefargeri)

Høgafjellsvegen 49

5355 Knarrevik

Norge